Wednesday, September 22, 2010

RAYA + EXAM !

Salam aidilfitri buat kalian dan salam imtihan buat kawan2 yang sedang berentap dalam minggu exam nie... Bersua kembali, datang mengisi teratak yang tak seberapa nie setelah beberapa minggu x di update.

Alhamdulillah, pejam celik dah hampir 2minggu umat islam meraikan aidilfitri. Syukur hamdan lillah, Allah mengurniakan nikmat hari raya. Kebiasaannya, bila sebut saja hari raya, selalu kita kaitkan dengan ziarah. Dan sambutan hari raya juga pastinya menjadi agenda utama umat islam berebut-rebut pulang ke kampung. Begitu juga saya.Raya baru2 ni saya beraya di kedah.


Baru keluar tol alor setar..



Perjalanan yang menyeronokkan kerana lama sudah tak ke kampung. Dalam keadaan macam nilah dapat jumpa saudara mara yang dah lama tak bertentang mata,kata orang.. Jelas bagi saya,dengan nikmat aidilfitri yang Allah kurniakan ini, semangat ziarah dapat disuburkan walaupun setahun sekali. Tapi, andai ziarah kita dipenuhi dengan acara yang melalaikan, maka punahlah keberkatan ziarah itu.. Nastaghfirullah..

Dalam suasana beraya, hati masih tak senang sebab akan berdepan dengan final exam. 18hb,pukul 10 malam bertolak balik ke nilai dengan bas yang society sediakan. Tapi nak jadi cerita, bas pulak buat hal, terpaksa bertolak pukul 3pagi.. Tak ngapalah, apa2 pun dah selamat samapi ke nilai..(^^,)

Tapi alhamdulillah, paper BI dan HAHU SOROF dah lepas.. Baru je tadi jawab soalan nahu sorof. Yang berbaki exam AQIDAH jumaat nie. Lepas tu sambung pulak minggu depan exam Basic Methods Writing (BMW) dan Dirasat Alquran..



Study sorof...



Sama2 study dengan madihah n zunairah kat masjid nilai... Cari mood study.=)

Nak share satu kata2 dari sahabat saya..

"Bagi jiwa2 yang berjuang demi redhaNya..Tenanglah,damailah...
Kerana sepanjang perjalanan kalian pasti dituntunNya.." (Ankabut:69)
Kembalikan usaha dan harapan pada yang menentukan.. Moga doa2 kita dikabulkan.. Doakan kejayaan kita bersama ya! Wasalam...

~Wallahu'alam bissawab~

2 comments:

نور عين said...

hehe... pasal bas memang menjadi pengalaman.
pasal exam..
go2!! terbaik lin...
oppss..hee^^~~ terbaik fadhlin!!!
bitaufik wannajah fil imtihan..
ingat this word. DUIT..
Doa.Usaha.Istiqamah.Tawakal.
Insya-Allah,, cerah masa depan.. =DD

fadhlinsakina said...

Sama2 sampai nilai pada pagi yg betul2 pagi...=)
untuk farahin juga..bittaufiq wan najah...=

 

Fully Design By IZZA SAKURA | For FADHLIN SAKINA 2013 ©| Best View: Google Chrome